HCSC JO10-1 haalt uit in eerste competitiewedstrijd

FC Den Helder JO10-3

3e klasse 01

5 september 2020 10:00

Onbekend

De eerste wedstrijd van de competitie is geëindigd in een keurige 10-3 overwinning tegen stadsgenoot FC Den Helder JO10-3.

Al na 2 minuten kan het eerste doelpunt genoteerd worden. Kane maakt op aangeven van Luc de 1-0. Echter enkele ogenblikken later staat het alweer gelijk.

HCSC speelt slapjes in de eerste helft, maar de tegenstander kan er ook weinig tegenover zetten. Ondanks een licht overwicht, gaan veel schoten langs het doel en hoeft doelman Siep niet tot het uiterste te gaan om het doel schoon te houden. Toch loopt HCSC soepel uit naar 4-1. Eerst is het Jaivey met een afstandsschot (2-1), vervolgens Devy met zijn eerste doelpunt (3-1) en diezelfde Devy geeft de assist op Don, die de 4-1 maakt. De rust wordt bereikt met 4-2.

Na rust gaat de wedstrijd lang gelijk op. Beide ploegen komen er af en toe gevaarlijk uit, maar beide doelmannen grijpen voldoende in om doelpunten te voorkomen. HCSC speelt met goede inzet en felheid op de bal. De tweede helft kenmerkt zich sowieso door de felheid waarmee beide teams uit de kleedkamer zijn gekomen, maar spelbegeleider Daan, die voor het eerst de fluit hanteerde, had alles goed in de gaten.

Het is Nick die met twee doelpunten en een assist op Kane in korte tijd de stand verder opschroeft naar 7-2. Beide heren zorgen ook voor de laatste 3 HCSC goals waardoor er uiteindelijk een 10-3 score genoteerd kon worden.

HCSC JO10-1 – FC Den Helder JO10-3

10-3 (rust 4-2)