Derde overwinning op rij voor HCSC JO10-1

3e klasse 01

19 september 2020 10:00

Elias Azimi

Onbekend

Een mooie zonnige ochtend in September en onze jongens gaan een lekkere pot voetballen. Helaas moest Jose Mourinho aka Dennis wegens andere verplichtingen voorbij laten gaan. Deze wedstrijd met Erik en Jan aan het roer, en een mooie opkomst van ouders, opa’s en oma’s en vele andere supporters begon de wedstrijd.

Het was de 1e keer dat HCSC JO10 de club uit Schoorl trof. Voor aanvang van de wedstrijd werd er besloten met 1 man extra in het veld te starten. Hierdoor moest de opstelling even aangepast worden, en zagen wij dat het zoeken was in de 1e helft. HCSC begon toch sterk aan de wedstrijd, en in de 3e minuut was het Kane die uit een corner scoorde. De 1-0 was daar. Nog geen 2 minuten later was het Nick die aanlegde en de 2-0 op het bord zetten. Hierna gaf Duinrand toch iets meer tegenstand en begon het bij hun iets beter te lopen. Met een goede keeper op doel en kansen voor open doel die gemist werden door HCSC was het in de 10e minuut toch raak voor Kane op aangeven van Jaivey. En dezelfde Jaivey tekende 4 minuten later zelf voor de 4-0. Duinrand wilden toch van zich laten horen en 2 minuten later was daar dan toch de 4-1. HCSC moest scherp blijven in deze periode vlak voor rust. En door een kleine solo was het Jaivey die de 5-1 op het scorebord bracht.

Een mooie voorsprong van 5-1. Niets aan de hand zou je zeggen. Toch viel ons op dat door de extra man in het veld, posities zo nu en dan even werden verlaten of niet werden overgenomen. De uitstekend keepende Siep kon helaas niets doen aan de 2 sterke aanvallen van Duinrand die de score terug bracht tot 5-3. Toch komt HCSC door een mooie solo van Don terug en word de 6-3 gemaakt, maar in diezelfde minuut wist ook Duinrand nog te scoren en was de ruststand 6-4.

In de rust de mannen voorzien van limonade, even rust zodat we de 2e helft weer vol energie konden aanvangen. Een kleine tactische verandering in de posities zou meer rust moeten creëren voor de mannen. Het was ook gelijk te zien. Het was na de aftrap snel 7-4, gemaakt door Don op aangeven van Nick. Ook de 8-4 die een paar minuten later viel was van dezelfde Don op weer aangeven van Nick. En vervolgens was het enkele minuten later Nick zelf die de 9-5 maakte. Grote kansen waren er nog voor HCSC, Don die miste voor een nagenoeg leeg doel, Nick die hard voorlangs schiet en een uitstekend keepende keeper van Duinrand zorgde dat de dubbele cijfers niet werden bereikt.

HCSC zakte wat in, en probeerde de wedstrijd over de streep te trekken. Een uitstekend verdedigende Sepp, een jagende Luc en Kai en een weergaloze Devy die overal was, konden niet voorkomen dat de einstand werd bepaald op 9-6.

Complimenten waren er van de tegenpartij.

Jongens, zoals wij altijd zeggen:

Winnen doen wij met ze allen, verliezen ook! Een verdediger is net zo belangrijk als een aanvaller, en een assist is vaak mooier dan het doelpunt zelf.