IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO11-1 heeft de 1ste fase van dit seizoen met glans afgesloten. In een vroege thuiswedstrijd werd Wieringermeer JO11-1 met een pak slaag naar huis gestuurd, 9-1.

Voor het eerst dit seizoen hebben we te maken met uitslagen en een ranglijst. En eerlijk is eerlijk, dat maakt het allemaal net even spannender en leuker voor de spelers, trainers en toeschouwers rondom het team. En zo kan het dus gebeuren dat we deze laatste wedstrijd in de 1ste fase aftrappen als koploper in de poule, met ZAP JO11-1 als 2de

De eerste helft start rustig, maar al snel kijkt HCSC tegen een 0-1 achterstand aan. Na een waarschuwingsschot op doel is het Wieringermeer dat de score opent. HCSC is meteen wakker en bij de les. De vleugels worden opgezocht en Jaivey snelt langs zijn tegenstanders. Na een levensgrote kans van Luc die op de lat eindigt is het een indraaiende corner die via de keeper in het doel terecht komt, 1-1.

Lange tijd gaan beide ploegen gelijk op. Er volgen kleine kansjes voor zowel HCSC als Wieringermeer, maar het duurt tot de 20ste minuut voordat er weer gescoord wordt. Nick maakt zich los van tegenstander en scoort de 2-1. HCSC is los en wat volgt is een goede wedstrijd waarbij iedereen elkaar goed weet te vinden. Als Wieringermeer erdoor heen komt is er altijd nog Siep die het team in de wedstrijd houdt met diverse fenomenale reddingen. Het is weer Nick die de 3-1 maakt op aangeven van Bailey en diezelfde Bailey scoort de 4-1, nu met een assist van Jaivey, die een ware plaag is op links voor de tegenstander.

In de 2de helft neemt HCSC verder afstand. Met een schot van afstand maakt Jaivey er 5-1 van en ook is hij de maker van de 7-1. Tussendoor scoort Kai zijn eerste goal van het seizoen. De 2de helft kenmerkt zich door goed voetbal, mooi verdedigend werk van Stef, Devy en Brent en Sepp en een aantal goede kansen. Het slotakkoord is ook voor HCSC. Kai is op dreef en scoort ook de 8-1 en 9-1 in de laatste minuten van deze “kampioenswedstrijd”.

Een wedstrijd met een dubbel gouden randje! Naast de 1ste plek in de poule in deze fase, was het voor een aantal spelers de 50ste wedstrijd met dit team. Kai, Luc, Jaivey en Siep zijn vanaf dag 1 al bij het team, dat ruim 3 jaar geleden is begonnen als HCSC JO9-2 in de 4de klasse. Ook de technische staf, bestaande uit Erik, Jan en Dennis zijn al vanaf het begin betrokken bij het team.

De eerste fase is afgesloten. De technische staf is trots op wat de jongens hebben laten zien en de groei die ze hebben doorgemaakt met elkaar. Er zijn mooie uitslagen neergezet en er is goed voetbal op de mat gelegd. Winnen en verliezen doen we samen, dat hebben ze allemaal heel goed door en dat is terug te zien in het veld.

De 2de fase van de competitie start op 30 oktober en we zullen zien hoe de herindeling ons gezind is.

HCSC JO11-1 – Wieringermeer JO11-1
9-1 (rust 4-1)