2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

1741TZ
SCHAGEN
tel. 0224-213562

Schagen United JO17-2 – HCSC JO17-1  1-8 (1-2)

Scoreverloop: 1) 1-0,  11) 1-1 Abyonie Flawtantie, 29) 1-2 Daan Koorn, 45) 1-3 Abyonie Flawtantie, 52) 1-4 Abyonie Flawtantie, 57) 1-5 Gino v.d Bovenkamp, 62) 1-6 Abyonie Flawtantie, 71) 1-7 Mats Boon, 75) 1-8 Gino v.d. Bovenkamp

Scheidsrechter: Mart de Lange

Opstelling : HCSC: Jaimy Janse; Jeffrey Luiten, Caine van der Wardt, Bink Keizer, Isis Verwindt; Martijn de Bruin, Daan Koorn, Diaz Bakker; Mats Boon, Abyonie Flawtantie, Gino v.d. Bovenkamp. Wissels: Daryan Kruijer, Elias Azimi

Al op de derde speeldag stonden de twee enige ongeslagen ploegen in onze poule tegenover elkaar. Tegenstander Schagen United had tot nu toe de volle 6 punten binnengehaald terwijl HCSC vorige week 2 punten morste tegen ZAP. Na een stroef begin liet HCSC na de rust echter de Schagense fusieclub alle hoeken van het veld zien en beëindigde de wedstrijd met een ongekende 1-8 zege.

Nu waren er geen spelers met pijntjes maar, moesten we trainer Dirk op de blessurelijst bijschrijven doordat hij bij werkzaamheden thuis zijn schouder uit de kom had zien gaan. Collega Arno gaf voor de wedstrijd aan dat het vooral moest aankomen op concentratie en beleving. Na exact 21 seconden was HCSC deze woorden echter vergeten want bij de eerste de beste Schagen-aanval was HCSC niet bestand tegen de snelle aanvallers en stond het al 1-0.

Schrikken dus voor HCSC dat in het verdere verloop van de eerste helft nog diverse malen moeilijke momenten kende maar door goed keeperswerk van Jaimy en het nodige fortuin gespaard bleef van meerdere tegendoelpunten. Sterker nog: HCSC zou de eerste helft zelfs afsluiten met een 1-2 voorsprong. Na ruim 10 minuten had Appie de mazzel dat zijn vrije trap via de lat en de rug van de keeper doel trof en vlak voor het half uur prikte Daan de 1-2 binnen na een gave actie van Appie aan de linkerkant. Ondertussen was al duidelijk geworden dat HCSC beter in de wedstrijd wist te komen en men vond elkaar wat makkelijker. Toch werd een zware tweede helft verwacht.

Hoe anders zou het echter lopen. Een ontketend HCSC speelde een subliem tweede bedrijf waarin mooie combinaties te zien waren en met een tomeloze inzet werd de thuisclub onder de voet gelopen. Al vlot werd het 1-3. Op aangeven van Gino krulde Appie de bal prachtig in de verre hoek. Met Appie is meteen de man genoemd die na twee mindere wedstrijden nu volledig los ging en de Schagen-spelers tot wanhoop dreef. Ook de 1-4 kwam op zijn naam nu met Daan als man van de assist. Toen vervolgens Gino ook nog eens een vrije trap laag binnenschoot was de wedstrijd helemaal gelopen.

Van Schagen U. werd weinig meer vernomen maar HCSC was niet uitgeraasd en zelfs doelman Jaimy meldde zich op de assistlijst toen een uittap van hem knap werd gecontroleerd door Appie die zijn 4e treffer van de middag aantekende . Ook Mats mocht weer een doelpuntje meepikken omdat Martijn na een onderschepping niet zelfzuchtig bleek.

Het slotakkoord was voor het duo Appie en Gino met laatstgenoemde als afrondde. Bij de actie van Appie verstapte een tegenstander zich dusdanig dat hij zwaar geblesseerd bleef liggen. Hoewel hij part nog deel aan de blessure had, meende een aantal Schagen- spelers de schuld in de schoenen te schuiven maar dat werd ook door de scheidsrechter afgedaan als onzin. Omdat de gehavende speler zelfs moest wachten op een ambulance werd het duel in overleg met de leidsman afgeblazen bij een 1-8 stand waarbij we de Schagen-speler uiteraard veel sterkte toewensen bij zijn herstel.
HCSC dus na 3 wedstrijden koploper en natuurlijk hopen wij dat we volgende week weer kunnen genieten van het team dat het dan thuis opneemt tegen de huidige nummer 2 Duinrand S.