1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO17-1 – AFC’34 JO17-2  3-1 (1-0)

Scoreverloop: 25) 1-0 Elias Azimi, 47) 2-0 Jamie Pitstra, 62) 2-1, 66) 3-1 Yorell Milow

Scheidsrechter: Jeremy van der Akker
Geel: 3 spelers AFC’34
Rood: coach AFC’34

Opstelling HCSC: Mart Koorn; Jeffrey Luiten, Bink Keizer, Martijn de Bruin, Gijs Tuik; Abyonie Flawtantie, Daan Koorn, Yorell Milop; Mats Boon, Jamie Pitstra, Gino v.d. Bovenkamp  Wissels: Elias Azimi, Julian Bakker

Een maand terug zorgde HCSC JO17-1 voor een verrassing door in Alkmaar van het al het gehele seizoen ongeslagen AFC’34 te winnen. Tijdens de return, gisteren in Den Helder deed een geestdriftig spelend HCSC het nog eens dunnetjes over en wees het de koploper opnieuw terug, nu met 3-1.

Het was even puzzelen voor trainer Arno want er ontbrak een aantal spelers. Keeper Jaimy had zich tijdens een bivak ten koste van een blessure uitgeleefd op een boksbal, Isis was net hersteld van het inmiddels bekende virus en maakte haar minuten bij JO15-1 en Daryan volgde de wedstrijd langs de kant omdat ook hij door hetzelfde virus getroffen was. Dit alles werd opgelost door doelman Mart uit 15-1 en Yorell, een handige beweeglijke speler die een tegenstander handenvol werk bezorgt. Omdat ook Julian en Elias niet okselfris waren, startten zij op de bank.

Al na 30 seconden had Jamie geschiedenis kunnen schrijven toen hij alleen op het doel af mocht gaan. Hij passeerde weliswaar de keeper maar de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Het was de opmaat voor een boeiende wedstrijd waar HCSC veel energie in stak en met leuk voetbal de tegenstander het vuur aan de schenen legde.

AFC is absoluut geen verkeerde ploeg, maar het wist wel te blaffen maar niet door te bijten. Dat was de verdienste van heel HCSC, inclusief de foutloos keepende Mart die veel rust uitstraalt en een aantal malen sterk ingreep.

Het wachten was op een beloning voor HCSC en die volgde in de 25e minuut. Vorige week had Elias zijn eerste doelpunt gescoord met een prachtige streep in de kruising en daarom deed hij het nog eens dunnetjes over. Zijn weergaloze afstandsschot verdween deze keer in de linkerkruising, 1-0.

Nog voor rust kreeg HCSC nog een paar aardige mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

Ook in de tweede helft wist de thuisclub AFC prima van het doel af te houden en na een klein kwartier verdubbelde HCSC de score zelfs. Een handig steekpassje van Daan werd op waarde geschat door Jamie want hij prikte nu wel raak.

AFC moest nu wel komen en met nog 18 minuten op de klok verkleinde het de achterstand. We waren even bang dat de Alkmaarders de geest zouden krijgen maar die vrees werd helaas voor hen verstoord door HCSC dat kort na de aansluitingstreffer het verschil weer op 2 bracht. Wederom stond Daan aan de basis en deze keer was het Yorell die het karwei afmaakte.

Omdat AFC in de slotfase zijn eigen glazen ingooide door zich verbaal af te reageren op de arbitrage, met diverse kaarten tot gevolg, kon HCSC redelijk eenvoudig op de been blijven. Ondanks de 6 minuten extra tijd bleef de 3-1 gehandhaafd en behaalde het een dikverdiende zege met dank aan alle acteurs. Volgende week weer een zware pot tegen nummer 2 Kolping Boys. Wel zullen we even moeten kijken hoe het keepersprobleem zal worden opgelost.