HCSC JO11-1 boekt krappe, maar knappe overwinning

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

De 2de wedstrijd in de 4de fase werd er eindelijk weer gewonnen. Met 3-2 wordt Koedijk JO11-2 naar huis gestuurd.

Er wordt vanaf minuut één goed gejaagd op de bal en Koedijk weet zichzelf daar niet onderuit te voetballen. Er volgen diverse kansen, maar gescoord wordt er nog niet. Ook Koedijk krijgt enkele kansjes, maar weten niet te scoren. Verdedigend staan Siep, Luc, Kai en Brent hun mannetje. In de 23ste minuut houdt keeper Siep het team in de wedstrijd met een geweldige redding.

En dan gebeurt het. De staf en supporters veren op als de bal voorin verdwijnt in de kluts. Bailey raakt de bal, maar het is uiteindelijk Jaivey die de 1-0 scoort voor HCSC.

Heel lang kan er echter niet genoten worden van de voorsprong want 4 minuten later scoort Koedijk op de counter de 1-1. Dit wordt ook meteen de ruststand.

In de tweede helft komt Koedijk iets beter uit de kleedkamer, maar zijn de kansen opnieuw voor HCSC. Diverse schoten gaan naast of over, Stef schiet zelfs nog op de lat. Tot overmaat van ramp scoort Koedijk, tegen de verhoudingen in, de 1-2 tegen de touwen.

Een domper, maar HCSC geeft niet op en blijft op zoek naar een doelpunt. En die komt er ook. Het is Stef die 10 minuten voor tijd de 2-2 maakt met een diagonaal intikkertje. Het wordt zelfs nog mooier. 3 minuten voor het einde is het Stef die wederom scoort en de voorsprong op het scorebord zet.

HCSC speelt de wedstrijd vervolgens keurig uit, zonder risico’s te nemen. De eerste overwinning van 2022 is in de knip en wordt op het veld gevierd!

Voorkomen, gelijkstaan in de rust, op achterstand komen en dan alsnog de winst over de streep trekken. De wedstrijd van vandaag was spannend en leuk om naar te kijken. Een groot compliment voor het team, dat vandaag iets heel anders liet zien dan de vorige wedstrijd! Vandaar dat we geen Man Of The Match hebben. Het hele team, de keeper, verdedigers, middenvelders en aanvallers hebben een prachtige teamprestatie geleverd!

Op 26 maart vervolgen we de competitie met een thuiswedstrijd tegen SVW ’27. Aftrap is dan om 10:15 uur.

HCSC JO11-1 – Koedijk JO11-2
3-2 (rust 1-1)