HCSC JO19-2 – FC Medemblik JO19-2   1-3 (1-1)
Scoreverloop: 25) 1-0 Julian Bakker,  38) 1-1,  68) 1-2,  79) 1-3

Scheidsrechter: Damian Wagemaker
Kaarten: geen

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Jeffrey Luiten, Mischa Stam, Martijn de Bruin, Gavin Gajenchirakumar; Abyonie Flawtantie, Mats Boon, Gijs Tuik; Jaimy Janse, Gino v.d.Bovenkamp, Julian Bakker  Wissels: Daryan Kruijer, Jamie Pitstra, Raul Yarzagaray

HCSC JO19-2 is er niet in geslaagd om het eerste duel van de bekerfase in winst om te zetten. Na een aardig begin zakte HCSC vooral na rust behoorlijk weg en verloor uiteindelijk met 1-3 van FC Medemblik. Nog vervelender dan de nederlaag was de forse blessure die captain Daryan opliep. Bij een duel werd hij geraakt op een plaats waar je als man niet geraakt wil worden. De gevolgen waren fors en Daryan moest zelfs nog dezelfde avond worden geopereerd in Alkmaar. We wensen hem namens het gehele team een spoedig herstel toe.

Zonder de geblesseerde Giany startte HCSC vrij overtuigend. Er werd leuk gecombineerd en achterin werd de boel goed dichtgehouden. Er waren een paar kansjes maar we moesten tot na de drinkpauze wachten alvorens er werd gescoord. Na een goede actie van Mats loste hij een ogenschijnlijk houdbaar schot, maar de doelman moest de bal lossen waarna Juul in de rebound toesloeg, 1-0.

Helaas kon HCSC dit goede begin geen vervolg geven. Er werd teveel balverlies geleden en het middenveld was moeilijk bereikbaar. Medemblik begon aan te dringen, maar de manier waarop zij aan de gelijkmaker kwamen had nooit mogen gebeuren. Een tegenstander mocht ongehinderd aan een solotocht beginnen en passeerde moeiteloos alle tegenstanders die hij op zijn pad tegenkwam, inclusief doelman Danilo.

De tactische uitleg van de trainers tijden de rust had helaas niet de gewenste uitwerking bij HCSC dat steeds rommeliger en slordiger begon te spelen in de tweede helft. Men kon elkaar slecht vinden en ballen werden te vaak lukraak ingeleverd bij de tegenstander. Daardoor werd Medemblik steeds dreigender. De manier waarop zij de leiding namen, had ook niet mogen gebeuren. Keeper Danilo verkeek zich op een vrije trap vanaf de zijkant en zag de bal over zich heen in het doel belanden, 1-2.

Met de moed der wanhoop probeerde HCSC het tij te keren, maar verder dan een knal van Mischa, goed gepareerd door de doelman van de gasten, kwam HCSC niet. Sterker nog: HCSC moest zelfs een derde tegentreffer incasseren en het duel was gelopen. Jaimy ondervond dat spits zijn toch iets anders is dan keepen, maar hij moet nog groeien in zijn rol en dan komen de doelpunten wel.

Vandaag zat het er helaas niet in na rust en dus moeten we ons concentreren op de volgende wedstrijd tegen Reiger Boys dat een grote nederlaag leed tegen plaatsgenoot SVW’27.