1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO19-2 – Bergen JO19-1   5-2 (1-2)

Scoreverloop: 19) 0-1, 25) 1-1 Mats Boon (pen), 33) 1-2, 69) 2-2 Martijn de Bruin, 76) 3-2 Julian Bakker (pen), 77) 4-2 Mats Boon, 87) Gino van de Bovenkamp

Scheidsrechter: Chella Raap
Geel: Raul Yarzagaray (HCSC) en speler Bergen
Rood: speler Bergen

O
pstelling HCSC: Danilo Quintero; Daryan Kruijer, Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Gijs Tuik; Gavin Gajenthirakumar, Gino van de Bovenkamp, Mats Boon, Julian Bakker;  Raul Yarzagaray, Jaimy Janse  Wissels: Giany Doekharan, Jamie Pitstra, Quinn Walburg

Zelden zal het contrast in een wedstrijd zo groot zijn geweest als zaterdag in het duel tussen HCSC JO19-2 en het nog ongeslagen Bergen dat nog louter ruime overwinningen had geboekt. In de eerste helft had HCSC de grootste moeite met het spel van Bergen en acteerde het zeer slordig. De koploper was beduidend beter en met een 1-2 ruststand mocht HCSC zijn handen dichtknijpen. Na de limonade lukte plotseling wel alles bij de thuisclub en werd een niet gedachte 5-2 overwinning geboekt.

We hadden de afgelopen week geprobeerd enige onrust bij het team weg te nemen nadat o.a. Abyonie abrupt was gestopt met voetballen  en hier en daar wat wrijving was ontstaan. Gelukkig wist Arno iedereen binnenboord te houden en verwelkomden we ook zaterdag Quinn in ons team. Hij stond op de nominatie om net als diverse van zijn teamgenoten van 19-1 de overstap te maken naar de senioren omdat er daar personele problemen waren maar omdat hij nog niet speelgerechtigd is voor het 2e sluit hij voorlopig als welkome versterking bij ons aan.

In de eerste helft was Bergen de bovenliggende partij. De koploper die met slechts 1 (vlaggende) wissel en zonder trainer naar Den Helder was gereisd, was duidelijk de betere mede omdat HCSC ongekend slordig speelde en de ballen lukraak inleverde bij de tegenpartij. Dat leidde dan ook tot een 0-1 achterstand omdat een Bergen-speler die vanaf het middenveld oprukte, geen strobreed in de weg werd gelegd door HCSC en eenvoudig kon scoren.

Hoewel niet verdiend, kwam HCSC na een kleine 25 minuten toch langszij. Na een overtreding binnen de 16 meter mocht Mats een strafschop nemen en dat deed hij zoals gebruikelijk, vlekkeloos. Toch was het opnieuw Bergen dat weer de regie overneem en de 1-2 kwam dan ook zeker niet uit de lucht vallen. Met deze ruststand mocht HCSC de handen dichtknijpen.

Hoe anders zou de tweede helft verlopen. Een herboren HCSC zat er meteen bovenop en plotseling lukten de combinaties wel. Bergen wist niet hoe ze het had en werd steeds meer onder druk gezet. De verdiende gelijkmaker viel halverwege de tweede helft. Quinn mocht een vrije trap nemen en noteerde direct zijn eerste assist want zijn bal werd door de mee opgekomen centrale verdediger Martijn knap in de bovenhoek gekopt, 2-2.

Helaas kwam HCSC na deze gelijkmaker tijdelijk met 10 man te staan omdat Raul iets te enthousiast het duel aanging en met geel werd bestraft. Tot frustratie van Bergen was het juist HCSC dat in deze periode toesloeg. Juul werd in het strafschopgebied van de sokken gelopen en benutte zelf de opnieuw terecht toegekende penalty. Nog geen minuut later onderschepte Mats een pass van Bergen, beende met grote passen langs een aantal tegenstanders en liet de doelman andermaal kansloos.

Op een enkele plaagstoot na was het verzet van Bergen gebroken, mede omdat ook zij tegen een gele kaart opliepen. Alles zat HCSC nu mee en tekenend hiervoor was de wijze waarop het drie minuten voor tijd zelfs 5-2 werd. Met zijn overigens behoorlijk ontwikkelde chocoladebeen loste Gino een schot dat via een Bergen-verdediger binnenviel.

Dat alles leidde tot enige frustratie bij een Bergen-verdediger. Hij kon zich niet beheersen en vergreep zich aan een tegenstander met een rode kaart tot gevolg. Voordat de sfeer zou omslaan nam de prima leidende scheidsrechter Chella een wijs besluit en beëindigde het duel iets eerder dan de 90 minuten.

Een geweldig resultaat voor HCSC dat zich met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg, nu plotseling in de bovenste regionen heeft gemeld. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en voortaan 90 minuten zulk voetbal op de mat leggen. We zullen het volgende week zien als we op bezoek gaan bij Medemblik 19-1 dat nog maar 1 punt heeft behaald. Alleen zal HCSC  zich dan niet mogen laten leiden door onderschatting.