IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

De laatste wedstrijd van 2022 is geëindigd in een overwinning voor HCSC JO12-1. CV Wieringermeer JO12-1 wordt met 5-3 verslagen.

HCSC begint voorzichtig aanvallend aan de wedstrijd. Er wordt opbouwend gespeeld en dat leidt tot kleine kansjes voor de ploeg. Ook Wieringermeer meldt zich een paar keer voorin, voornamelijk via hoekschoppen. Maar na 8 minuten is het dan toch raak voor de ploeg in het blauw. Er wordt op doel geschoten en de keeper van Wieringermeer heeft alle moeite met het schot. Devy loopt daarbij goed door en prikt de bal achter de keeper, 1-0.

HCSC komt door het doelpunt wat beter in zijn spel en controleert de wedstrijd vrij makkelijk. Het is dus geen wonder dat HCSC ook de 2-0 maakt. Het is Nick die op aangeven van Kai de goal op zijn naam zet.Vlak voor rust valt ook de 3-0. Het is Stef die vanaf de middenveld-positie opstoomt en de bal van Nick ontvangt en daarmee de ruststand op het scorebord zet.

De tweede helft begint HCSC ook weer op dezelfde aanvallende wijze als waarmee het geëindigd is in de eerste helft. Dit leidt na wederom 8 minuten tot de 4-0. Stef weet zijn tweede goal van de wedstrijd te maken. Zoals we wel vaker zien bij dit soort tussenstanden, laat HCSC het er een beetje bij zitten. Posities worden verlaten en de spelers laten het verdedigen bij balverlies ook een beetje los. Dit geeft de tegenstander de ruimte om toe te slaan. Ze krijgen het voor elkaar om binnen 8 minuten de 4-1 en 4-2 te scoren. Tot overmaat van ramp komen ze zelfs nog op 4-3 en wordt het zelfs nog een beetje spannend, tot in de blessuretijd. Met 61 minuten op de klok, komt de bal voor de goal en kopt Devy de verlossende 5-3 binnen. Bij de allerlaatste tegenaanval van Wieringermeer bewijst keeper Jay zijn waarde en brengt nog knap redding. Hiermee wordt de laatste wedstrijd van 2022 gewonnen.

Een goed leermoment voor de jongens: Ook bij 4-0 voor, moet je gewoon blijven voetballen alsof het 0-0 staat. Verder een prima wedstrijd gezien die verdiend gewonnen is op basis van inzet en kwaliteit. We wensen iedereen een fijne feestdagen en hopen jullie in januari allemaal weer terug te zien!

HCSC JO12-1 – Wieringermeer JO12-1
5-3 (rust 3-0)