HCSC JO12-1 vervolgt goede reeks en klopt FC

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

Na de monsterzege van 2 weken geleden, werd vandaag de competitie hervat tegen FC Den Helder JO12-2. De stadsderby wordt, voor de 3de maal dit seizoen, in het voordeel van de blauw-witten beslecht. Met maar liefst 6-2 wordt de tegenstander terug naar de Streepjesberg gestuurd.

Zoals gezegd, beide ploegen kennen elkaar inmiddels wel. Al twee keer eerder stonden ze tegenover elkaar dit seizoen. Met 4-5 en 5-3 was HCSC tot nu toe nog steeds de sterkste. Net als twee weken terug, begint HCSC geweldig aan de wedstrijd. Al na 40 seconden wordt Devy weggestuurd door Stef en rond koel af, 1-0. FC heeft echter niet lang nodig om bij te komen en zoekt direct de aanval met aanvallend en open spel. Ook HCSC hanteert een aanvallende spelwijze en het spel golft wat op en neer, met een licht overwicht voor FC. Na een kwartiertje zetten ze de 1-1 op het bord met een laag, diagonaal schot.

HCSC stelt echter orde op zaken komt door een afstandsschot van Stef weer op voorsprong. FC blijft gevaarlijk uitkomen en krijgt het voor elkaar om telkens een speler vrij te maken achter de verdediging, maar heeft pech in de afronding. 4 minuten voor rust is het Nick die Stef met een mooie pass bedient, die hier wel raad mee weet en keurig afrondt. Ruststand 3-1.

In de tweede helft komt FC een stuk feller uit de kleedkamer. Dit resulteert al snel in een doelpunt en is de marge nog maar één doelpunt. Veel verder komt FC niet. HCSC blijft in aanvallend opzicht de sterkste, met name de linkerflank is een ware plaag voor FC, die hier niets tegen in te brengen hebben. Nick brengt de marge weer op twee door de 4-2 binnen te tikken. Het slot akkoord van de wedstrijd is ook voor HCSC. 13 minuten voor tijd is het Jaivey is de 5-2 scoort en hij scoort met een fenomenale lob ook de 6-2 in de laatste minuut. Als Devy dan ook nog op de paal schiet, vindt de fluiter het mooi geweest. De overwinning is binnen, de 3 punten blijven op de Dogger.

Een prima wedstrijd waarin de individuele kwaliteiten goed werden benut. Na deze knappe overwinning staat HCSC JO12-1 inmiddels bovenaan in het klassement, 3 punten los van de nummer 2. Volgende week reizen we af naar Schoorl, waar de krachten zullen worden gemeten met Duinrand S JO12-1.

HCSC JO12-1 – FC Den Helder JO12-2
6-2 (rust 3-1)