HCSC JO12-1 roemloos ten onder in Schoorlse duinen

Smeerlaan 2
1871ET
SCHOORL
tel. 072-5092390

Al koploper in de 2de klasse (02) in deze 3de fase wordt er afgereisd naar Schoorl, om het op te nemen tegen Duinrand S JO12-1. Dit team had eerder, net als HCSC een week eerder, gewonnen van FC Den Helder en dus waren we voorbereid op een pittige klus.

Dat deze wedstrijd geen makkie zou worden, werd al direct duidelijk. Duinrand is scherper vanaf de aftrap dan HCSC en dat leidt al in de 2de minuut tot de 1-0. HCSC reageert en komt langzaam wat beter in zijn spel, maar dit leidt helaas niet tot een doelpunt. Duinrand houdt goed stand en komt er regelmatig uit. Hoewel het spelbeeld niet direct aanleiding geeft tot zorgen bij de technische staf, is het Duinrand dat de score verdubbelt na een dik kwartier. Weer 5 minuten later wordt het nog 3-0 en op slag van rust 4-0. HCSC is niet bij machte gebleken om een vuist te maken.

In de 2de helft zien we hetzelfde beeld als in de eerste helft, alhoewel HCSC iets sterker in het spel zit en de verdediging goed werk verricht. Zo’n 10 minuten voor tijd neemt de technische staf het besluit om vol op de aanval te spelen om te kijken of er nog iets te halen valt in de wedstrijd. Een verkeerde inschatting, zo blijkt. Doordat veel spelers zich nu voor de verdediging vinden is het voor de tegenstander maken scoren. In de resterende 10 minuten weten zij maar liefst 4 keer het net te vinden. HCSC wordt afgedroogd met maar liefst 8-0. Een zeldzame score die we gelukkig niet al te vaak meemaken.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, waren beide ploegen best aan elkaar gewaagd, maar ontbrak het bij HCSC aan scherpte voor de goal. Dat kan gebeuren, en nemen we mee naar de komende wedstrijden. Compliment aan het team dat elkaar toch elke keer wist op te peppen en de moed erin hield.

Volgende week speelt JO12-1 zijn laatste competitiewedstrijd van fase 3. We krijgen dan Texel ’94 JO12-1 op bezoek op de Dogger.

Duinrand S JO12-1 – HCSC JO12-2
8-0 (rust 4-0)