Reiger Boys JO19-2 – HCSC JO19-2   5-1 (1-1)
Scoreverloop: 6) 0-1 Reinder Bos, 36) 1-1, 62) 2=1, 66) 3-1, 74) 4-1, 86) 5-1
Bijzonderheid: Danilo stopt strafschop (50)

Scheidsrechter: Dave Moors

Kaarten: geen

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik; Abe Louwerens, Mats Boon, Robin Rens; Ziggy Overgaauw, Reinder Bos, Jesse van Hanegem Wissels: Gavin Gajenthirakumar, Jesse de Boer

Voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen reisden we voor de zoveelste keer af naar sportpark de Wending in Heerhugowaard waar we deze keer Reiger Boys 19-2 ontmoetten. 19-3 van de thuisclub was ons dit seizoen niet gunstig gezind geweest getuige de 3 nederlagen en ook nu zouden we zonder punten naar huis gaan want de wedstrijd ging uiteindelijk, na een gelijk opgaande eerste helft, met 5-1 verloren.

Raul had een operatie ondergaan en moest verstek laten gaan en datzelfde gold op de valreep ook voor Jaimy vanwege een teenblessure. Gelukkig was Jesse de B. weer graag bereid om het team te completeren.

Zonder tot grote kansen te komen had Reiger Boys op het nog steeds hobbelige veld 1 in de openingsminuten het meeste balbezit maar de eerste de beste aanval van HCSC leverde direct een treffer op. Jesse van H. stuurde Reinder op pad die zijn directe tegenstander van zich afschudde en de keeper het nakijken gaf, 0-1. In het verdere verloop van de eerste helft hield HCSC goed stand en Reiger Boys kreeg weinig gelegenheid om tot doelrijpe kansen te komen. HCSC kreeg zelfs nog de grootste mogelijkheid maar Ziggy vond de keeper op zijn weg.

Tegen een op papier sterkere tegenstander moet je echter zorgvuldig blijven voetballen en dat ging 10 minuten voor rust niet goed. In plaats van de bal in de voeten te ontvangen kreeg Gijs de bal op heuphoogte aangespeeld en dat is natuurlijk lastig te controleren. Het gevolg was balbezit voor Reiger Boys dat plots een zee van ruimte had. De voorzet werd uiteindelijk door Gino ongelukkig in het eigen doel gelopen en dus gingen de ploegen met 1-1 rusten.

Vijf minuten na de pauze ging de bal plotseling op de stip. Jesse de B en zijn tegenstander hielden elkaar wat vast bij een hoekschop voor de thuisploeg en werden door de scheidsrechter gewaarschuwd. Toen de bal uiteindelijk werd genomen was van contact helemaal geen sprake meer, maar de toch al niet erg objectieve leidsman besloot toch tot een penalty. De gerechtigheid zegevierde echter want Danilo zag kans de inzet van 11 meter te stoppen.
Ook na de pauze waren de kansen schaars maar na een goed lopende aanval had Jesse van H., die tot verbazing van zichzelf de volle 90 minuten wist uit te spelen, een mooie kans maar hij zag zijn inzet gepareerd worden door de doelman van de gastheren.

Helaas gooide HCSC toch na ruim een uur spelen zijn eigen glazen in. Onzorgvuldig verdedigen bij een vrije trap en een hoekschop bezorgden Reiger Boys binnen enkele minuten een 3-1 voorsprong. Hierdoor was het gedaan met HCSC dat niet meer bij machte was iets terug te doen en zelfs nog twee treffers moest incasseren., Hierdoor eindigde de wedstrijd in 5-1 en bleef HCSC in deze derde fase steken op een 9e plaats.

Einde van een bewogen seizoen waarin goede met mindere wedstrijden met elkaar werden afgewisseld. Ook waren we nog wel eens betrokken bij vervelende opstootjes en moesten we noodgedwongen afscheid nemen van een aantal spelers. Gelukkig werden weer heel snel vervangers gevonden en dat kwam de sfeer in het team absoluut ten goede en de spelers lieten zien het prima met elkaar te kunnen vinden. Bovendien werd het team altijd ondersteund door een vaste schare ouders die ook altijd bereid waren te rijden naar uitwedstrijden waarvoor hartelijk dank, mede namens de trainers Arno, James en Lars.

We gaan de komende tijd waarschijnlijk nog wat doortrainen want op 17 juni neemt 19-2 nog deel aan een toernooi voor lagere senioren vanwege het 75-jarig bestaan van HCSC. De plannen voor volgend seizoen worden ook steeds duidelijker want vrijwel zeker gaan we een o-23 team vormen waarbij buiten de spelers die overblijven wat oudere spelers zullen aansluiten waaronder Lars tussen de palen en Kai, de broer van Gino. We proberen zelfs nog binnenkort voor dit team een oefenwedstrijd te organiseren. Rest mij nog alle spelers en trainers hartelijk te danken voor hun inzet afgelopen jaargang. We zien elkaar de komende tijd nog zeker een paar keer en dan, na een welverdiende vakantie, op naar het seizoen 2023-2024.