HCSC JO12-1 bewijst zichzelf slechte dienst

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO12-1 heeft zichzelf benadeeld in de wedstrijd met Duinrand JO12-2. In een pittig duel gaat het Schoorlse team er met de punten vandoor: 4-6.

De eerste tegenvaller is er al voordat de wedstrijd is begonnen. Keeper Jay moet geblesseerd afhaken. Siep wordt daarom de keeper voor deze wedstrijd.

Al in de eerste minuten van de wedstrijd wordt duidelijk dat HCSC aan bak moet tegen dit team, aangezien na 3 minuten al de 1ste goal wordt gemaakt door Duinrand S. Het antwoord komt echter al heel snel, wanneer Finn de bal vanaf rechts bij de 2de paal krijgt en Bailey in de chaos goed oplet en binnentikt. Duinrand S krijgt al snel de voorsprong weer in handen. Een schot op doel glipt ongelukkig door de handen van de goalie. Zo staat het na 8 minuten al 1-2 en belooft het een doelpuntrijk ochtendje te worden. Ondanks verwoede pogingen van HCSC kan er echter geen echte vuist gemaakt worden, het speltempo ligt te laag en Duinrand combineert erg goed. Hoewel het achterin best aardig staat, nemen zij verder afstand met de 1-3 (uit een corner) en 1-4 in minuut 17 en 24. Het is Nick die in eigen persoon met 2 solo-doelpunten het team op de been houdt tot de rust, die ingaat met een nipte achterstand van 3-4.

De tweede helft start echter heel slecht voor HCSC. Al meteen vanaf de aftrap moeten de blauw-witten (die ditmaal volledig in het blauw gestoken waren), de 3-5 incasseren. Wederom wordt HCSC op positiespel afgetroefd. En hoewel er met dat tegendoelpunt een fase start waarin HCSC sterker is en kansen creëert, wordt er niet gescoord. Duinrand weet wel het net opnieuw te vinden. In de 40ste minuut komen zij op 3-6, wederom uit een corner. HCSC probeert van alles om tot scoren te komen, maar de pogingen op doel gaan allemaal over of naast. De wedstrijd wordt besloten met een hard afstandsschot van Nick die over alles en iedereen heen gaat, inclusief de Duinrand-goalie. Hiermee brengt hij de eindstand op 4-6.

Een onnodige verliesbeurt tegen een team dat niet heel veel beter was, maar wel gelijkwaardig en een stuk effectiever voor de goal. Ook corners verdedigen is iets waar we vaker op moeten trainen, aangezien de tegenstander 2x scoort uit deze standaardsituatie. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Hollandia T JO12-1. Aftrap in Tuitjenhorn is om 11:15 uur.

HCSC JO12-1 – Duinrand S JO12-2
4-6 (rust 3-4)