HCSC JO12-1 herpakt zich en wint van Schagen United

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC JO12-1 heeft zichzelf opgeraapt na de 2 eerdere nederlagen in de competitie. Met goed spel wordt er gewonnen van Schagen United JO12-3.

Schagen United JO12-3 is een geduchte tegenstander, al 3 keer eerder speelden beide teams tegen elkaar dit seizoen, met 2 overwinningen en 1 nederlaag voor HCSC, en met een aantal van 28 doelpunten beloofde het een doelpuntrijk ochtendje te worden.

Schagen weet het aan het begin van de wedstrijd HCSC goed lastig te maken. Zonder echte spits, maar met 3 snelle opkomende middenvelders, komen ze met 0-1 voor na prima combineren. HCSC weet echter al snel de score weer gelijk te trekken. Stef bedient Nick van dichtbij, die wel raad weet met zo’n buitenkansje, 1-1. Schagen weet wel aardig onder de druk vandaan te voetballen en combineren toch heel behoorlijk naar voren. Zij pakken op die manier opnieuw de voorsprong. Waar voorheen de koppies nog wel eens gingen hangen, blijft HCSC nu gewoon voetballen, in de wetenschap dat ze vanzelf wel weer de kansen krijgen. Na 11 minuten staat het weer 2-2, wederom met Stef (assist) en Nick (goal) in de hoofdrol. Ook Schagen geeft niet op en vlak voor de time-out komen zij voor de derde maal op voorsprong. HCSC knokt voor wat het waard is en vlak voor tijd wordt de inzet beloond. Bailey reageert bij de 2de paal attent op een pass van Shurensley en tikt van dichtbij de gelijkmaker binnen.

In de rust worden nog even de momenten uit de wedstrijd besproken en worden de jongens aangemoedigd om door te zetten in de tweede helft. En HCSC pakt het goed op na rust. Al direct weet het voor het eerst de voorsprong te pakken. Shurensley rondt een goede solo af met een doelpunt. De blauw-witten zijn nog niet klaar. De druk op Schagen wordt verder opgevoerd en ze komen er moeilijk onderuit. Het is Stef die kort achter elkaar 2 keer toeslaat en zo de marge op 3 brengt. Schagen doet nog wel iets terug en verkleint het verschil tot 2 doelpunten. Daarmee is voor hen de koek wel op. HCSC neemt de wedstrijd over en weet uit een vrije trap van Finn en opnieuw 2 doelpunten van Nick vlak voor tijd de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, met een ruime 9-4 zege als eindresultaat.

Een prima eerste helft met goed voetbal van beide ploegen en een uitstekende 2de helft waarin veel effectiviteit voor het doel aan de dag wordt gelegd. Ook het sportieve gedrag van zowel de HCSC als de Schagen United spelers verdient een groot compliment. We feliciteren Shurensly met zijn eerste goal in ons team en een applausje voor keeper Sepp, die het aandurfde om Jay te vervangen en dat meer dan goed deed. Terecht ging hij na de wedstrijd op de schouders van de spelers!

We hebben nu 2 weken geen voetbal vanwege de meivakantie. De laatste wedstrijd voor dit seizoen staat gepland op 13 mei tegen VZV JO12-1.

HCSC JO12-1 – Schagen United JO12-3
9-4 (rust 3-3)