Bremstraat 2 d
1783JG
DEN HELDER
tel. 0223-693734

De Helderse derby tussen HCSC JO12-1 en FC Den Helder JO12-2 is opnieuw in het voordeel van HCSC beslecht. In een vermakelijk duel winnen de blauw-witten met 1-4 op de Streepjesberg.

De wekker moest al vroeg gezet worden op deze zaterdag. Om 09:00 uur staan beide ploegen tegenover elkaar in wat alweer de 4de confrontatie zou worden dit seizoen. Beide ploegen kennen elkaar inmiddels door en door. Het is HCSC dat hier het meest van profiteert.

FC Den Helder begint stormachtig aan de wedstrijd en overheerst de eerste 10 minuten de wedstrijd. Tot kansen leidt dit niet omdat de verdediging telkens goed staat opgesteld. HCSC is niet helemaal bij machte om hier iets aan te doen, maar is wel de ploeg die als eerste het net weet te vinden. Na eerst nog een waarschuwingsschot gelost te hebben door Jaivey, is het uiteindelijk Devy die oplet en hij weet de bal achter de doelman te werken.

Dan is daar het debuut van Shurensley. Shurensley is nieuw bij het team en vandaag mocht hij dan eindelijk zijn opwachting maken. En hoe! Al na twee minuten produceert hij de assist die Nick in staat stelt om de score te verdubbelen.

De wedstrijd wordt vanaf de 0-2 voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Er zijn weinig kansen voor beide ploegen en keeper Jay weet zich te onderscheiden met enkele prima reddingen. De harde wind speelt beide teams parten en tot aan de rust komen zowel HCSC als FC niet verder dan wat afzwaaiers en afstandsschoten.

Na rust zien we hetzelfde spelbeeld, waarbij FC een licht overwicht lijkt te hebben, maar heel gevaarlijk wordt het niet voor HCSC. Er moet gewacht worden tot de 52ste minuut, voordat er weer een doelpunt genoteerd kan worden. Via Finn belandt de bal bij Bailey die met een echte spitsengoal van dichtbij de 0-3 op het scorebord zet. 2 minuten later volgt de genadeklap voor FC. De bal belandt linksachter bij Luc, die met een puntgave pass langs de lijn Jaivey op maat bedient. Die geeft de bal voor en het is Nick met zijn 2de goal van de wedstrijd die prima afrondt.

1 minuut voor tijd scoort FC een eretreffer met een prima uitgespeelde aanval door het midden. Vlak voor het eindsignaal waagt Shurensley nog een schot op doel, die helaas voor hem op de lat belandt.

Een prima wedstrijd met een dikke pluim voor keeper Jay en een uitstekend debuut voor Shurensley.

Wederom een mooie teamprestatie bekroond met een nette overwinning.

Volgende week krijgen we mede-koploper Texel ’94 JO12-1 op bezoek. Een echte zespunten wedstrijd dus!

FC Den Helder JO12-2 – HCSC JO12-1

1-4 (rust 0-2)