HCSC JO12-1 pakt kampioenschap in laatste wedstrijd van het seizoen

IJsselmeerstraat 180
1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft HCSC JO12-1 op overtuigende wijze het kampioenschap in de 4de fase veiliggesteld. Met een duidelijke 8-3 overwinning zegeviert het team tegen VZV JO12-1.

Vanmorgen werden we wakker met een licht gevoel van spanning. Vandaag moest het gebeuren tegen VZV JO12-1. De opdracht was duidelijk en hoefde niet uitgelegd te worden. Om niet afhankelijk te zijn van andere uitslagen, moest er gewonnen worden.

Waar normaal gesproken voor de wedstrijd er nog wat tactische zaken worden besproken, liet de technische staf deze nu achterwege en werd er alleen medegedeeld dat de jongens hun eigen spel moesten spelen en vooral moesten genieten. Het is niet aan dovemans oren gericht. HCSC gaat flitsend van start en al na 1 min en 11 seconden wordt de eerste treffer genoteerd. Shurensley zet HCSC op voorsprong, met goed voorbereidend werk van Stef.
De HCSC boys spelen inderdaad hun eigen spel en VZV kan er alleen maar achteraan rennen en proberen de schade te beperken, maar na diverse hoekschoppen, schoten op doel en een bal op de lat van Finn, verdubbelt Stef de score na 8 minuten en na alweer een minuut staat ook de 3-0 op het bord door Shurensley. Diezelfde Shurensley maakt ook de 4-0 en voltooid daarmee in 12 minuten een loepzuivere hattrick.

HCSC zakt wat terug en heeft achterin de zaakjes goed voor elkaar. Verdedigers Kai, Luc, Brent en Siep hebben met Jay op doel alles onder controle. Ze kunnen echter niet voorkomen dat VZV een doelpunt maakt. 4 minuten voor tijd brengt Finn het verschil weer op 4 doelpunten, maar VZV doet in de blessuretijd nog iets terug, waardoor de rust wordt bereikt met een 5-2 voorsprong.

Na rust komt VZV een stuk beter uit de kleedkamer en weten meteen de spanning terug te brengen met de 5-3. Even dreigt HCSC te bezwijken onder de druk, maar na een minuut of 6 pakt HCSC de wedstrijd weer beet, en geeft deze niet meer uit handen. De ene na de andere aanval volgt, maar nog niet met een doelpunt tot gevolg. Schoten gaan naast en zelfs de lat wordt nog geraakt. Het is uiteindelijk Nick die scoort in zowel de 44ste als de 52ste minuut. Het slotakkoord is voor Siep, de ex-keeper die tegenwoordig veldspeler is, hij scoort 6 minuten voor tijd de 8-3. HCSC speelt de wedstrijd vervolgens keurig uit zonder in de problemen te komen. Wanneer de prima fluitende scheidsrechter Gijs affluit voor het einde, stijgt er een luid gejuich op van het veld. Het is gedaan, en HCSC JO12-1 mag zich de terechte kampioen van deze fase noemen!!!

Een perfecte afsluiter van wat we toch wel een pittig seizoen mogen noemen. Ook dit jaar hebben we weer van alles meegemaakt, van teleurstellingen tot vreugde, en van deceptie tot fantastische overwinningen. Deze wedstrijd was ook meteen de laatste “officiële” wedstrijd op een half veld, volgend seizoen gaat het team naar de bovenbouw. Op deze manier - met een kampioenschap, heerlijk weer en veel enthousiaste supporters – is het de perfecte afsluiter van de onderbouw.

We zijn nog niet helemaal klaar. 27 mei volgt nog de (bijna traditionele) deelname aan het Texel ’94 toernooi en 17 juni volgt er nog een toernooi bij vv Blokkers. Tussendoor op 3 juni is er nog een panna event bij HCSC voor alle jeugdspelers ter ere van het 75-jarig bestaan van de club.

Doelpunten:    Shurensley (3x), Nick (2x), Stef, Finn, Siep (allen 1x)
Assists:          Siep, Stef, Kai, Nick (allen 1x)