1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Groeneweg 3
1741TZ
SCHAGEN
tel. 0224-213562

In tropische omstandigheden wordt er afgereisd naar Schagen om 12:45 af te trappen tegen oude bekende Schagen United JO13-2, Die we vorig seizoen ook al vier keer tegenkwamen. De JO13-1 is in de eerste fase ingedeeld in de 1ste klasse door de KNVB i.p.v. de aangevraagde 2de klasse. Dat is een mooie uitdaging voor staf en spelers om het niveau omhoog te krijgen en te verbeteren.

HCSC staat aan het begin van de wedstrijd nog bij te komen van de warming-up, want al na 28 seconden staat de 1-0 op het scorebord. Een schot op doel wordt verkeerd ingeschat en rolt pardoes de goal in. En ook in de 5de minuut gaat het mis. Een vrije trap voor Schagen wordt nog gekeerd door keeper Jay, maar in de rebound is het alsnog raak, 2-0.

HCSC laat echter het koppie niet hangen en blijft voetballen. Dat betaalt zich goed uit. In de 7de minuut belandt de bal via het middenveld bij Rizuley, die uithaalt en de aansluitingstreffer scoort. Een minuut later komt Luc in balbezit en passt de bal over de linkerflank naar Jaivey die gaaf voorzet en zo Stef de gelegenheid geeft om de gelijkmaker in te schieten.

Stef is op dreef deze wedstrijd. Na een kwartiertje maakt hij op aangeven van Nick de 2-3 en 4 minuten later komt HCSC los van Schagen met wederom Stef die de 2-4 maakt (assist Devy). De koek is daarmee nog niet op want in de 24ste minuut gaat Stef alleen op de doelman af en maakt de 2-5. 3 minuten voor tijd valt dan ook nog de 2-6. Devy rondt mooi af, na goed breed leggen van Jaivey. Dit is dan tevens de ruststand.

Na rust wordt het spel iets trager bij beide teams, ongetwijfeld heeft de warmte daar iets mee te maken. Dat de keeper van Schagen regelmatig ver voor zijn goal staat was in de eerste helft al opgevallen, maar nu gaan de spelers van HCSC het ook benutten. 5 minuten na rust lobt Finn de bal keurig over de keeper in het doel en 5 minuten later flikt Jaivey hetzelfde kunstje. Tussendoor scoort Schagen ook nog, een knap afgeronde aanval die diagonaal wordt ingeschoten. Ook Nick pikt vanaf het middenveld zijn doelpuntje mee. Rizuley legt goed af en Nick scoort de 9de goal voor HCSC. 2 minuten voor tijd zet Finn de eindstand op het bord: 3-10.

Een prima wedstrijd in warme omstandigheden, alle spelers hebben alles gegeven. Een groot compliment. Ook al omdat ze terug weten te komen van een 2-0 achterstand met stuk voor stuk goede team goals.
Volgende week hervatten we de competitie tegen FC Den Helder JO13-1, thuis om 10:30.

Schagen United JO12-2 – HCSC JO13-1
3-10 (rust 2-6)