1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Doorbraak 18
1749AM
WARMENHUIZEN
tel. 0226-391977

Vandaag op het programma: VIOS-W JO13-1 – HCSC JO13-1. De laatste wedstrijd in de poule van fase 1. HCSC neemt het op tegen de rode lantaarndrager van fase 1. Zelf staat HCSC 4de en zal bij zowel winst, gelijkspel of verlies 4de blijven. Niettemin ligt de aandacht op het positiespel, omdat daar nog veel winst is te behalen.

Met nog steeds 2 spelers geblesseerd, maar met 2 invallers uit de JO12-1 begint HCSC sterk aan de wedstrijd en domineert de eerste 10 minuten. Dat is direct in de score terug te zien. Al na 2 minuten neemt HCSC de leiding. Een afgemeten voorzet van Jaivey wordt door Devy op waarde geschat, 0-1. En 8 minuten later valt ook de 0-2 door Finn.

Daarna valt HCSC ver terug en komt het niet verder tot wat losse flodders. VIOS-W voelt dat er wat te halen valt en valt aan, wat resulteert in de aansluitingstreffer (1-2). Er zit de eerste helft verder weinig pit in, maar de rust wordt bereikt zonder verdere kleerscheuren. Tijdens de rust worden de spelers aangespoord om iets meer felheid in het spel te leggen.

HCSC pakt het goed op in de 2de helft en zet in op de aanval met degelijk positiespel. Dit resulteert   meteen na rust in een goal, doelpuntenmaker is Bailey (1-3). De mooiste van de wedstrijd staat op naam van Jaivey. Vanaf een meter of 20 ramt hij de bal met een hoge boog over de in de zon kijkende keeper (1-4). VIOS-W doet nog wel terug, maar het is vervolgens Finn die zijn tweede van de wedstrijd maakt. Bailey maakt 9 minuten voor tijd ook zijn tweede goal, en brengt daarmee meteen de eindstand op het scorebord, 2-6.

HCSC JO13-1 eindigt met deze overwinning op een bescheiden 4de plek met 9 punten uit 5 wedstrijden. Wanneer we ook rekening houden met het feit dat we voor het eerst een reeks wedstrijden op een heel veld hebben gespeeld
en dat we nu ook een klasse hoger spelen dan de   afgelopen seizoenen, kunnen we redelijk tevreden zijn met wat we tot nu toe hebben bereikt.

Na de herfstvakantie gaan we weer met volle energie aan de slag op de trainingen en met de wedstrijden.

VIOS-W JO13-1 - HCSC JO13-1
2-6 (rust 1-2)