1784MA
DEN HELDER
tel. 0223-694331

HCSC O23-1 – FC Den Helder O23-1   3-2 (2-0)
Scoreverloop: 5) 1-0 Jaimy Janse, 11) 2-0 Mats Boon, 61) 3-0 Jaimy Janse, 71) 3-1, 83) 3-2

Scheidsrechter: Damian Wagemaker
Geel: Gino van de Bovenkamp (HCSC)
Rood: speler FC Den Helder

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Danny Schop, Tijs Makelaar, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik;  Gavin Gajenthirakumar, Mats Boon, Milan Schop; Raul Yarzagaray, Abe Louwerens, Jaimy Janse  Wissels: Jeffrey Luiten, Jesse de Boer, Martijn de Bruin, Kai van de Bovenkamp

Nadat
de tweede bekerwedstrijd tegen Vrone vorige week geen doorgang kon vinden, ging er woensdag ook een streep door de herkansing. Door overvloedige regenval hadden de kurkdeeltjes op het hoofdveld losgelaten en moest de gemeente eraan te pas komen om donderdag de schade te herstellen. Volgende week woensdag proberen we het nogmaals tegen de ploeg uit Sint Pancras.

Dat alles hield in dat HCSC zaterdag na twee weken rust thuis eerst mocht aantreden tegen stadgenoot FC Den Helder, een opponent die we ook in de competitie zullen ontmoeten. We misten bij deze wedstrijd Reinder, omdat er her en der wat pijntjes waren, was Jesse weer bij de groep gehaald.

De eerste mogelijkheid was voor FC Den Helder, maar de lob over de uitlopende Lars belandde, gelukkig voor HCSC, op de lat. In plaats van een vroege achterstand was het HCSC dat binnen 5 minuten op voorsprong kwam. Met een strakke dieptepass wist Gino de snelle Raul op rechts te vinden. Deze liep zijn tegenstander eruit en legde de bal vervolgens panklaar op het hoofd van Jaimy die de keeper het nakijken gaf.

HCSC liet zich in de eerste helft van zijn goede kant zien en wist de bal lekker rond te spelen. Bovendien werd er veel energie in de duels gelegd en vijf minuten na de openingstreffer was het weer raak voor de blauwwitten. Abe hield met zijn sterke lichaam zijn tegenstander van zich af en gaf de bal handig mee aan de vrijlopende Mats. Deze schoof de bal beheerst in de touwen, 2-0.

FC Den Helder probeerde met de moed der wanhoop iets terug te doen maar echt gevaarlijk konden zij toch niet worden. Dat was absoluut ook de verdienste van de HCSC-defensie die in de meeste gevallen overtuigend ingreep en weinig kansen weggaf. De ruststand was dan ook 2-0.

In de tweede helft ging het wat moeizamer met HCSC en het spel werd wat slordiger. Wat echter niet veranderde was de uitstekende instelling van de spelers. FC Den Helder werd echter wel gevaarlijker maar tot twee keer toe wist Lars, die langs de lijn zijn eigen jeugdige fanclub had, onze stadgenoten af te houden van een doelpunt door manmoedig ingrijpen.

Na ruim een uur was het toch weer HCSC dat de score verder opvoerde. Uit een snel genomen ingooi kwam de bal in de voeten van Martijn, die deze middag vele posities op het veld bekleedde. Hij ontdeed zich volgens de scheidsrechter op reglementaire wijze van een tegenstander en stelde Jaimy in staat om zijn tweede treffer van de middag te scoren.

De wedstrijd leek in de pocket voor HCSC, maar met nog een kwartier op de klok moest het 10 minuten met een man minder verder omdat Gino een veelbelovende aanval van FC Den Helder onderbrak en hiervoor terecht geel zag. Hierdoor leek de onrust in de ploeg te sluipen en de gasten wisten wat terug te doen.

De vermoeidheid begon in de slotfase zijn tol te eisen en HCSC kon de bal nauwelijks nog in de ploeg  houden. Gelukkig hield de thuisploeg stand, omdat FC Den Helder definitief met 10 man verder moest toen een speler zich verbaal liet gaan richting de arbitrage.

Ook na het laatste eindsignaal raakten de gemoederen enigszins verhit mede doordat de grensrechter van de FC zijn emoties niet helemaal onder controle had maar uiteindelijk zegevierde het verstand en kon HCSC richting de kleedkamer met een 3-2 zege op zak, hetgeen zonder meer een goede prestatie genoemd mag worden al zijn er natuurlijk nog voldoende verbeterpunten.

Woensdag dus de derde poging om de wedstrijd tegen Vrone te spelen en dan zaterdag de eerste competitiewedstrijd in Alkmaar tegen AFC’34 O23-2.