HCSC O23-1 – FC Den Helder O23-1  1-2 (1-0)
Scoreverloop: 6) 1-0 Mats Boon, 47) 1-1, 50) 1-2

Scheidsrechter: Jan Loew
Geel: Milan Schop (HCSC) en speler FC Den Helder

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Jesse de Boer, Tijs Makelaar, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik; Martijn de Bruin, Mats Boon, Milan Schop; Raul Yarzagaray, Abe Louwerens, Reinder Bos  Wissels: Gavin Gajenthirakumar, Danny Schop, Kai van de Bovenkamp, Sem Hoekstra, Mike Backer

HCSC O23 heeft de knappe zege tegen KGB van vorige week, helaas geen passend vervolg kunnen geven. Uitgerekend in de stadsderby tegen FC Den Helder bleef HCSC na 90 minuten aan de verkeerde kant van de score nadat het bij rust nog een 1-0 voorsprong koesterde.

Van de selectie ontbrak alleen de voor langere tijd uitgeschakelde Jeff, maar omdat een aantal spelers terugkwam van blessures en Kai ziek was geweest, werden Sem en Mike weer aan de groep toegevoegd. HCSC kwam goed uit de startblokken en al na ruim 5 minuten kwam het op voorsprong. Na een prima aanval werd de bal op links bezorgd bij Reinder die met zijn eerste assist van het seizoen de inlopende Mats de trekker liet overhalen.

Zonder tot oogstrelend spel te komen, hield HCSC wel in de eerste helft de controle over het duel en wist het redelijk eenvoudig overeind te blijven tegen een FC Den Helder dat nauwelijks gevaar wist te stichten. De rappe spitsen werden vakkundig uitgeschakeld door de defensie van HCSC. De blauwwitten zelf kregen ook niet echt grote kansen en bleef het bij wat plaagstootjes.

We wisten natuurlijk dat FC Den Helder en na de pauze een schepje bovenop zou gaan doen, maar niemand had er op gerekend dat het beeld van de wedstrijd zo snel zou veranderen. De toeschouwers waren ternauwernood weer terug uit de warme kantine of de gelijkmaker was een feit. Een lange bal op de spits van de gasten kon niet verdedigd worden door HCSC en betekende de 1-1.

Nauwelijks 3 minuten later waren de bordjes helemaal verhangen. Een voorzet van rechts kon door Lars maar half worden verwerkt en dezelfde FC Den Helder-spits schoot zijn team plotseling naar een 1-2 voorsprong.

Hoewel HCSC er absoluut niet met de pet naar gooide, zag het toch geen kans meer het initiatief weer naar zich toe te trekken. FC Den Helder voetbalde makkelijker en het was hopen voor HCSC dat een onverwachte klutsbal misschien nog goed zou vallen en tot gevaar zou leiden. Dat zat er helaas niet in en alleen Reinder kreeg nog kans op de gelijkmaker, maar die werd verijdeld door de doelman van FC Den Helder.

Na 90 minuten blies de zeer strak leidende KNVB-scheidsrechter Jan Loew voor de laatste keer en verliet het teleurgesteld het veld. Juist in zo’n wedstrijd tegen een plaatsgenoot wil je natuurlijk altijd winnen maar het mocht helaas niet zo zijn. Volgende week weer nieuwe kansen als we op bezoek gaan bij Blokkers O23-1 dat nog onder HCSC staat, maar zoals we allemaal weten, zegt dat niets bij ons. We gaan in ieder geval weer voor 3 punten.