Scoreverloop: 40) 0-1 Reinder Bos, 82) 1-1

Scheidsrechter: Ronald Zentveld
Geel: Mats Boon

Opstelling HCSC: Lars Baanvinger; Jeffrey Luiten, Tijs Makelaar, Gino van de Bovenkamp, Gijs Tuik; Jesse de Boer, Mats Boon, Milan Schop; Reinder Bos, Abe Louwerens, Kai van de Bovenkamp Wissels: Jaimy Janse, Raul Yarzagaray, Mike Backer, Sem Hoekstra

Na een weekje herfstvakantie pakte HCSC O23 de voetbaldraad weer op door een bezoek te brengen aan SVW’27 in Heerhugowaard. De blauwwitten dichtten zich vooraf wel enige kans toe op een overwinning, want ook de thuisploeg had tot nu toe 3 punten verzameld. Uiteindelijk moest HCSC genoegen nemen met een punt, omdat het verzuimde al in de eerste helft voldoende afstand te nemen.

Het had Arno in de week voor de match heel wat hoofdbrekens gekost om een compleet team op de been te brengen. We moesten het namelijk doen zonder de nog altijd geblesseerde Gavin, de verhuizende Danny en de vakantievierende Martijn. Bovendien was Jaimy ziek geweest en was diens meespelen lange tijd onzeker. Uiteindelijk bleek hij toch beschikbaar maar na afloop maakte Jimbo bekend dat dit zijn laatste wedstrijd was voor HCSC. Opleiding, werk en andere beslommeringen gaven hem te weinig tijd om te blijven voetballen. Hij beloofde echter nog regelmatig te komen kijken bij zijn oude team.

Het eerste elftal, dat vrij was, wenste geen spelers te leveren, maar uiteindelijk kwam de hulp uit het tweede team dat wel moest voetballen maar bereid was om Mike af te staan. Na de wedstrijd in Sint Pancras sloot ook Sem nog bij ons aan waardoor we inclusief de ondertussen vaste kracht Jesse toch over 15 man beschikten.

Op het door de regen vettig geworden speelveld moesten beide ploegen even op gang komen. HCSC liep weer regelmatig te veel met de bal en ging het credo van Arno weer op: lopen met de bal betekent balverlies. SVW wist echter niet te profiteren van de slordigheden bij HCSC dat naarmate de eerste helft vorderde, beter in haar ritme kwam. De spelers begonnen elkaar makkelijker te vinden en dat leidde tot een tweetal prima kansen maar het vizier van Reinder en Mats stond nog niet op scherp.

Vijf minuten voor rust was het echter toch raak. Na een goede aanval via rechts kwam de bal uiteindelijk bij Mike. Zijn pass op Reinder werd door laatstgenoemde omgezet in de verdiende openingstreffer, 0-1.

Dezelfde Reinder had zijn ploeg al voor de pauze op een veel ruimere voorsprong kunnen zetten maar tot zijn eigen frustratie stuitte hij tot twee keer toe op de keeper. Zonde want anders was de

wedstrijd waarschijnlijk al na 45 minuten beslist geweest. Het spel van HCSC beloofde echter alle goeds voor de tweede helft als het op de ingeslagen weg zou doorgaan.

Helaas raakte HCSC de grip op de wedstrijd echter in het tweede bedrijf steeds meer kwijt. Het hanteerde veel te veel de lange bal, kende nogal wat matige aannames en het wist in aanvallend opzicht weinig meer uit te richten. Het toch beslist niet imponerende SVW putte hieruit moed en begon steeds meer aan te dringen en HCSC mocht dankbaar zijn dat het over een uitstekende keeper beschikt, want Lars wist diverse malen de thuisclub van een doelpunt af te houden.

Het werd er voor HCSC niet gemakkelijker op toen Mats tegen een onnodige gele kaart opliep en we weer eens met 10 man kwamen te staan. Vlak voor het verstrijken van de straftijd gebeurde het onvermijdelijke. Uit een vrije trap vanaf links werd de bal door een speler van de thuisclub binnengekopt.

De thuisploeg ging zelfs nog verwoed op jacht naar de zege en de boomlange spits was twee keer gevaarlijk met zijn hoofd maar gelukkig bleef een nederlaag HCSC bespaard. Zijn kopballen gingen in beide gevallen rakelings naast.

Uiteindelijk bleef de wedstrijd onbeslist en daar mocht HCSC haar handen, gezien de moeizame tweede helft nog mee dichtknijpen. Jammer dat we niet voor de pauze verder afstand konden nemen anders zou het verzet van de thuisclub al na 45 minuten gebroken zijn geweest.

Volgende week wacht HCSC een loodzware opgave als de ongeslagen koploper Foresters een bezoek komt brengen aan de Dogger. We zijn benieuwd of HCSC voldoende weerstand weet te bieden.

Tot slot willen we graag Jaimy (Jimbo) heel hartelijk danken voor al zijn inspanningen voor HCSC. Eerst jarenlang als keeper en de laatste 2 seizoenen als een redelijk makkelijk scorende aanvaller. Hij heeft helaas andere keuzes moeten maken en we wensen hem hier veel succes mee. We zullen hem echter nog vaak langs de lijn zien bij zijn oude ploegmaten.