Past van Haasterstraat 20
1645SG
URSEM
tel. 072-5021918

Na een meer dan goede serie vanaf de zomerstop, is de winstreeks van HCSC JO11-1 tot staan gebracht door Dynamo JO11-1. In de polder van Ursem wordt in een vermakelijk duel verloren met 4-1.

De dag begon met de reis naar Ursem. Niet met de auto zoals gewoonlijk, maar met dank aan een vader van het team, kon de reis met een bus worden ondernomen. Met zo’n 25 supporters aan boord werd er vertrokken voor een rit van een uur. Een hele nieuwe ervaring voor iedereen!

Met een late aftrap om 12:30 begint de 1ste helft. HCSC speelt de bal rond maar eigenlijk gebeurt er niet zoveel. Beide ploegen vallen gedoseerd aan, wat leidt tot kleine kansen aan beide kanten. Dynamo hanteert een soort tactiek met veel spelers achter de bal en HCSC is niet bij machte om de gaatjes te vinden om er doorheen te komen. Aan het einde van de 1ste helft is er dan toch de goal. Brent rukt op met de bal aan de rechterkant en bedient Nick, die met een diagonaal schot uithaalt en de bal in de linker kruising ramt, 0-1! De laatste minuten beperkt HCSC zich tot verdedigen, maar komt er nog 1 keer gevaarlijk uit, maar de bal gaat helaas voorlangs. Ook Dynamo komt nog tot 1 kans, maar een geweldige redding van Shivano, de invalkeeper van de JO11-2, voorkomt de gelijkmaker.

In de 2de helft moet diezelfde Shivano al meteen handelend optreden bij een aanval van Dynamo. Toch komt Dynamo alsnog langszij, 1-1. HCSC grossiert in een behoorlijk aantal kansen, maar telkens komt de bal net niet goed aan bij de spitsen, redt de keeper van Dynamo of zit er een Dynamo been tussen. Tot overmaat van ramp doet de tegenstander datgene wat ze de hele eerste helft niet lukte, namelijk doelpunten maken.

Als de scheidsrechter affluit is daar dus de eerste verliespartij van dit seizoen.

Verliezen is niet erg, maar wel even balen na de successen van de afgelopen weken. De manier waarop er vandaag werd gevoetbald was zeker niet slecht en de wedstrijd was leuk om te volgen en biedt genoeg aanknopingspunten Volgende week. gaan we gewoon weer volle bak ertegen aan!

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd in deze fase, thuis tegen Wieringermeer JO11-1, aftrap 08:45. Bij winst verzekert de ploeg zich van de 1ste plek in de poule!

Dynamo JO11-1 - HCSC JO11-1
4-1 (rust 0-1)