Almereweg 41
1671ND
MEDEMBLIK
tel. 0227-543562

Na een verlengde winterstop mochten de spelers en staf van HCSC JO11-1 eindelijk weer eens de wei in. Ditmaal ging de reis naar Medemblik, waar om 09:00 werd afgetrapt onder droge, maar waaierige weersomstandigheden.

HCSC, die vandaag 2 spelers miste, begint wat voorzichtig aan de wedstrijd. De eerste kans is dan ook voor Medemblik, waarbij keeper Siep direct handelend en succesvol handelt. Dat zou niet bij deze ene kans blijven.

Uiteindelijk neemt HCSC al snel het heft in eigen handen en na 8 minuten is het raak. Bailey komt in balbezit en rondt beheerst af, 0-1.

Er volgen meerdere kansen, maar HCSC weet nog niet te scoren. Aan de andere kant houdt Siep het team overeind met diverse reddingen, de ene nog fabelachtiger dan de andere. Ook de paal brengt redding. Het duurt tot 4 minuten voor rust voordat HCSC de 0-2 scoort. Het is topscorer Nick die zijn goaltje meepikt.

1 minuut later is het opnieuw raak. Bailey maakt zijn 2de goal van de wedstrijd en bezorgt HCSC een comfortabele ruststand van 0-3.

De 2de helft start HCSC wederom goed, ondanks de tegenwind die het team ervaart. Na 4 minuten is het Luc, beheerst de bal in het doel tikt, 0-4. Het vervolg van de 2de helft is echter voor Medemblikkers. Ze scoren 4 keer achter elkaar en brengen daarmee de score op een gelijke stand.

2 minuten voor tijd lijkt HCSC echter de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Finn krijgt de bal in bezit op het middenveld en aarzelt niet, haalt uit en brengt HCSC op een voorsprong. Heel lang kan er echter niet van genoten worden. Medemblik weet in de laatste minuut nog te scoren en daarmee wordt de wedstrijd afgesloten met 5-5.

Er mag best even gebaald worden van het scoreverloop. Dat neemt niet weg dat de goals stuk voor stuk goede teamprestaties waren en dat er een prima partij op de mat is gelegd. Siep is uitgeroepen tot Speler van de Wedstrijd. Zijn reddingen hebben het team absoluut vooruit geholpen!

FC Medemblik JO11-1 - HCSC JO11-1
5-5 (rust 0-3)