HCSC JO10-1 laat zich van zijn beste kant zien tegen Ajax op de toekomst

HCSC JO10-1

23 maart 2022 16:30

Sportpark De Toekomst

Woensdag 23 Maart 2022
Een dag die voor de boys van HCSC 10-1 nooit meer vergeten zal worden! Want ze mochten voetballen tegen AJAX!!!

Onze jongens mochten allemaal een half uur eerder uit school zodat we lekker op tijd in A’dam zouden aankomen op sportpark de Toekomst, het bekende jeugd en trainingscomplex van Ajax. Waar onze boys hun ogen uitkeken! De koppies waren goed gespannen want tja… ze moeten zich omkleden in een echte Ajax kleedkamer om straks tegen het bekende rood/witte tenue van de tegenstander te spelen! We hadden 2 doelstellingen: in ieder geval een goaltje meepikken en het belangrijkste…GENIETEN!!!

En daar stonden we dan…omgekleed en wel in het prachtige blauwe tenue van HCSC!!! Nog ff een warming up en wat baloefeningetjes om alvast het goede gevoel te krijgen en de zenuwen wat te bedaren. Ajax heeft 2 onder 9 teams en daar gingen ze 3 teams van maken, zodat we tegen elk team 20 minuten zouden gaan spelen.

Eindelijk was het 16:30 uur!   Aftrap van de 1e wedstrijd!
Wat wij als coaches al verwacht hadden bleek al snel te kloppen… Ajax speelde met hun keeper als een soort laatste verdediger zodat ze heel hoog stonden en ons gelijk bij de strot konden pakken met zeer hoge pressing en veel individuele kwaliteit. Onze boys waren dit totaal niet gewend en dat was goed te merken. We waren teveel onder de indruk van de tegenstander en ook de omgeving. De 1e 10 minuten bleef het nog bij 1-0, maar in de volgende 10 minuten liep het uit tot 5-0.

Wedstrijd 2:
Onze jongens hadden heeeel snel geleerd van de 1e wedstrijd! Want ook hier stond de keeper als een soort laatste man mee te spelen. We gingen elk duel met volle overtuiging in en vochten als echte Helderse leeuwen voor elke bal en meter, want alleen met fysiek en de lange bal hanteren konden wij het Ajax heel moeilijk maken. Nadat er wat kansen over en weer gemist waren kwam 1 van onze lange ballen uit bij Jerano op de linkerflank die de bal op een presenteerblaadje voor Tony zijn (verkeerde) rechterbeen lag. En ja hoor…. 0-1 voor HCSC!!! Doelstelling 1 was behaald!!!! 2 minuten later werd Jerano weer weggestuurd op links en dit keer rond ie ‘m perfect zelf af! 0-2 voor HCSC. Niet veel later werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd, gewoon ongelofelijk, HCSC klopt Ajax!!!

Wedstrijd 3:
We wisten nu dus definitief hoe wij dit moesten aanpakken. De boys gingen er zelf in geloven. Zouden wij dit nog een keer kunnen? De bal rolde... onze laatste wedstrijd tegen Ajax onder 9 was begonnen. En ook dit keer speelde de keeper van Ajax als een laatste man mee. Hier wisten wij onderhand wel raad mee. Donny, Siem, Milo en Tony wisten steeds beter onze diepgaande jongens Ryan en Jerano op links en Jaylen en Dale op rechts te bereiken met prachtige lange ballen of steekpassjes achter de linies. En daar was weer Jerano die scoorde 0-1.  3 minuten later trok Ajax de stand gelijk in een zeer gelijk opgaande wedstrijd. 2 minuten later zette Martin ons uit het niets op 1-2!  Ajax was hierna de draad compleet kwijt, mede door fantastisch verdedigingswerk van Valentijn en Jayce! En als Ajax er eens doorheen kwam stond daar Sjors als een rots in de branding op doel!!! Milo zette ons zelfs nog op 1-3 uit een prima aanval. Het werd nog 2-3 maar verder lieten wij het niet komen, want dat is toch de Helderse instelling…Tot hier en niet verder!!!

Wat een dag…. 3 wedstrijden en er 2 winnend afsluiten tegen Ajax!!!!! De jongens mogen ontzettend trots zijn op zichzelf. We hebben een herinnering gemaakt voor het leven!