1671ND
MEDEMBLIK
tel. 0227-543562

FC Medemblik JO19-1 – HCSC JO19-2  3-4 (2-1)
Scoreverloop: 13) 1-0, 21) 1-1 Julian Bakker, 43) 2-1, 69) 2-2 e.d., 88) 2-3 Jeffrey Luiten, 90 (+2) 3-3, 90 (+4) 3-4 Mats Boon

Scheidsrechter: Michel Entius
Geen kaarten

Opstelling HCSC: Danilo Quintero; Darian Kruijer, Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Gijs Tuik; Jaimy Janse, Gino van de Bovenkamp, Mats Boon, Quinn Walburg; Julian Bakker, Raul Yarzagaray  Wissels: Gavin Gajenthirakumar, Giany Doekharan, Mike Backer

In een bijzondere wedstrijd is HCSC JO19-2 er op de valreep toch nog in geslaagd de drie punten mee naar Den Helder te nemen. De winnende goal tegen FC Medemblik JO19-1 viel diep in de extra tijd en aanvoerder Mats was het goudhaantje. Na de fraaie zege op koploper Bergen leek het geen probleem om ook Medemblik aan de zegekar te binden. De ploeg had immers nog maar 1 punt weten te verzamelen. Maar HCSC heeft wat met lager geplaatste ploegen, waar het op een of andere manier vaak moeite mee heeft.

Jamie ontbrak bij HCSC en ook aanwinst Robin moest geblesseerd verstek laten gaan. Als extra man was daarom Mike aan het team toegevoegd. Het liep in de eerste helft allemaal wat stroperig bij HCSC dat veel energie in de wedstrijd stak, maar problemen had met het verzilveren van de kansen die er wel degelijk waren. Medemblik, dat aanmerkelijk beter speelde dan de ranglijst doet vermoeden, was zelfs zo brutaal de leiding te nemen na een knappe actie van de spits die een aantal spelers van HCSC op de vierkante meter uitspeelde en Danilo kansloos liet.

Deze tegentreffer had HCSC kennelijk nodig, want het zocht steeds vaker het doel van de tegenstander. Juul had het al een paar keer zonder succes geprobeerd, maar uiteindelijk zorgde hij toch in de 21e minuut voor de gelijkmaker met een niet hard maar wel geplaatst schot, 1-1. Hierna trok HCSC het initiatief naar zich toe, maar Mats en Raul vonden telkens de keeper van de thuisclub op hun pad. Het missen van deze kansen leek HCSC lelijk op te gaan breken want kort voor rust wist Mats de trekker weer niet over te halen waarna Medemblik in de tegenstoot wel succesvol was. Ruststand dus 2-1.

HCSC moest het dus weer van de tweede helft hebben en deed dan ook verwoede pogingen om langszij te komen. Echter ontbrak de nauwkeurigheid en iets te vaak werd makkelijk balverlies geleden. Gelukkig bleek Medemblik graag een handje te willen helpen, want halverwege het tweede bedrijf werd een voorzet van Martijn door een verdediger achter zijn eigen doelman gekopt, 2-2. Beide ploegen gingen voor de winst in het sportieve duel en Jeff leek de schlemiel van de dag te worden toen hij een bal miste en een aanvaller van de gastheren oog in oog kwam te staan met Danilo. Deze bleef echter meester van de situatie en behoedde zijn team voor een achterstand. Jeff bleef echter een hoofdrol opeisen. Niet alleen speelde hij op dat ene slippertje na een vrijwel foutloze wedstrijd, ook zette hij HCSC met nog ruim 2 minuten op de klok op voorsprong. Na een enorme scrimmage voor het vijandelijke doel gaf hij de bal het beslissende zetje.

De scheidsrechter had goed gekeken naar het WK voetbal, want net als in Qatar trok hij uiteindelijk nog 7 minuten bij en daarin gebeurde van alles. Met een prachtige vallende kopstoot scoorde Medemblik toch nog de gelijkmaker, maar het bleek nog niet het laatste doelpunt van de middag te zijn. Mats, die een ongelukkige wedstrijd speelde wist er in de 94e minuut toch nog een solo uit te persen. Alsof ze er niet stonden zette Mats vier tegenstanders te kijk en verschalkte uiteindelijk ook de keeper. Alles dat HCSC was stortte zich bij de hoekvlag op de doelpuntenmaker en ook de spelers in de dug-out vierden het feestje mee.

HCSC moest nog even alle zeilen bijzetten want de scheidsrechter kreeg er maar geen genoeg van, maar na 97 minuten konden de handen toch omhoog en was HCSC weer drie punten rijker. We blijven uiteraard in de hoogste regionen staan en mogen volgende week in de uitwedstrijd tegen Reiger Boys laten zien of deze positie terecht is. Van Reiger Boys werd nog verloren dus HCSC is belust op revanche.