HCSC 10-1 doet mee aan het Cambuur amateurconvenant kampioenschap

6 juni 2022 21:15

Zaterdag 4 juni was het zover. De jongens van HCSC 10-1 mochten meedoen aan het Cambuur amateurconvenant kampioenschap, in het stadion van Cambuur Leeuwarden. We zouden sowieso 4 poulewedstrijd spelen van 17 minuten per wedstrijd.

Nadat we eerder dit seizoen al een toernooi bij AZ hebben gehad, waar we knap 2e werden en drie oefenwedstrijden tegen Ajax, mochten we gewoon voor de derde keer in een seizoen bij een profclub onze ogen uitkijken!

Waar wij dachten dat de wedstrijden op een half veld zouden worden gespeeld, was het hoofdveld van Cambuur verdeeld in drie veldjes van ieder iets groter dan een kwart.

Wij zijn ondertussen zelf het halve veld aardig gewend en dus zou het even wennen worden…

De eerste wedstrijd begon tegen FVC. Wij kwamen vrij vlot op 1-0, maar het was heel rommelig, ook omdat het 8 tegen 8 was op een wat kleiner veldje. FVC kwam op 1-1 en vlak voor het einde werd het zelfs 1-2. Helaas verloren, maar kop omhoog! We moesten weer terugschakelen naar hoe altijd gespeeld hebben op een kwart veld. Dat was de enige manier om misschien nog de poule door te komen!

De 2e wedstrijd tegen Lac Frisia. Op papier de lastigste tegenstander in de poule! De wedstrijd begon en vanaf de 1e seconden stonden wij aan!!! Na 2 minuten kwamen we op 1-0, weer twee minuten later werd het 2-0! Onze tegenstander werd totaal overlopen met een uiteindelijke uitslag van 8-4! De boys in het blauw hadden het kwart veld weer onder de knie!

De 3e wedstrijd tegen vv Hardegarijp eindigde in een 5-2 overwinning. Dus de laatste poulewedstrijd moest gewonnen worden, alleen dan zouden we in de halve finale komen.

De laatste poulewedstrijd tegen Zwaagwesteinde. Hier lieten onze jongen totaal geen spaan heel van de tegenstander. Met tikki takka voetbal, waar zelfs Barcelona jaloers op zou zijn, werd het uiteindelijk 13-2 voor HCSC. Het mooiste was zelfs dat de ouders van de tegenpartij soms aan het klappen waren! WooooW!

En omdat Lac Frisia won van FVC waren we zelfs poulewinnaar geworden op doelsaldo. Hierdoor kregen we de nummer 2 van de andere poule als tegenstander.

Die tegenstander in de halve finale werd FV Burgum. Het was een aardig gelijk opgaande wedstrijd en het bleef lang 0-0. Na wat kansen over en weer brak HCSC de ban in de 12e minuut, 1-0! Een minuut later kwam gelijk de 2-0 eroverheen, waardoor Burgum alles of niets moest spelen. Uiteindelijk werd het 4-0! HCSC staat in de finale!!!

Tegenstander: een oude bekende… Lac Frisia. Daar waar wij eerder met 8-4 wonnen in de poule, had de tegenstander snel geleerd. Het kwam vooral aan op knokken voor elke meter en elke bal waar HCSC ietsjes beter in was. Er kwamen weinig kansen en het bleef wederom weer lang 0-0. De spanning was om te snijden bij iedereen! En daar eindelijk in de 13e minuut kwamen we op 1-0, de opluchting was voelbaar en de tegenstander was het kwijt. Een minuut voor tijd werd het zelfs 2-0!!! We hebben het geflikt!!! HCSC wint het Cambuur amateurconvenant kampioenschap!!! Wat zijn wij als coaches verschrikkelijk trots op jullie!

Enige minpuntje… Er waren geen bekers, dat is toch eigenlijk waar de jongens het voor doen op zo’n toernooi! Desalniettemin hebben we met elkaar een mooie dag gehad waar we op kunnen terugkijken!

10-1 Cambuur HCSC Toernooi Wedstrijdverslag