HCSC JO17-1 besluit seizoen met toernooi Wherevogels

13 juni 2022 8:15

Spelers HCSC: Mart Koorn; Jeffrey Luiten, Martijn de Bruin, Michel Alkhouri, Darian Kruijer, Gijs Tuik, Gino v.d. Bovenkamp, Finn van Zanten, Raul Yarzagaray, Mischa Stam, Jaimy Janse, Reinder Bos

Tot besluit van een lang seizoen, maakten de spelers van JO17-1 nog een tripje naar Purmerend om deel te nemen aan een toernooi van de vereniging Wherevogels. Nu was het woord toernooi iets te veel van het goede, want de gastheren hadden naast HCSC alleen het eigen 17-1 en Houten 17-2 bereid gevonden om deel te nemen. Besloten was dan ook om tegen iedere tegenstander twee keer te spelen in wedstrijden van 25 minuten.

Van het team van afgelopen seizoen waren slechts 6 spelers aanwezig, maar dat gaf ons wel de gelegenheid om de nieuwe aanwinsten Raul en Mischa in actie te zien. Verder waren de 15-1 spelers Mart, Michel en Finn bereid om het team te completeren. Ook Reinder was als gastspeler present en tot slot mocht keeper Jaimy laten zien wat hij als voetballer in huis heeft, omdat hij deze functie ook volgend seizoen gaat bekleden.

Wherevogels JO17-1 – HCSC JO17-1  1-1
Scoreverloop: 0-1 Finn van Zanten, 1-1
Tegen de organiserende vereniging begint HCSC niet onaardig. Natuurlijk is het al die andere gezichten even wennen aan elkaar, maar het veldspel ziet er behoorlijk uit en leidt ook tot wat kansen. In de tweede helft leidt dat dan ook tot een doelpunt als Reinder op links uitbreekt. Hij loopt zijn tegenstander eruit, behoudt het overzicht en laat debutant Finn het karwei afmaken. Helaas is het twee minuten later alweer gelijk als een hoekschop vanaf links door een Wherevogels-speler ineens in het doel wordt gedraaid. Bij deze 1-1 stand blijft het.

HCSC JO17-1 – Houten JO17-2  1-0
Scoreverloop: 1-0 Raul Yarzagaray
Tegen Houten, dat in hun competitie bovenaan was geëindigd, houdt HCSC goed stand. Qua veldspel is de tegenstander iets beter, maar HCSC verdedigt naar behoren en heeft in Mart een betrouwbare keeper. In de tweede helft lijkt de wedstrijd in evenwicht te blijven, maar twee minuten voor tijd weet HCSC toch een bres te slaan in de Houtense defensie. Een loepzuivere lange bal van Mart bereikt de razendsnelle Raul. Deze stormt in vliegende vaart op de doelman af en laat deze kansloos. De drie punten gaan naar HCSC.

HCSC JO17-1 – Wherevogels JO17-1  1-2
Scoreverloop: 1-0 Reinder Bos, 1-1, 1-2
De verschillen tussen de drie deelnemers zijn gering, want geen enkele wedstrijd eindigt met meer dan een doelpunt verschil. HCSC begint goed aan dit duel en neemt via Reinder de leiding als hij in twee instanties het net weet te vinden. De warmte en de vermoeidheid beginnen echter hun tol te eisen en in de tweede helft moet HCSC toezien dat Wherevogels in korte tijd twee keer scoort en HCSC een 2-1 nederlaag toebrengt.

Houten JO17-2 – HCSC JO17-1  1-0
Scoreverloop: 1-0 (pen)
De pijp is aardig leeggeraakt bij HCSC dat moeizaam begint aan de return tegen Houten. 12 man op zo’n warme dag waarvan sommige met pijntjes, breekt ons uiteindelijk toch op. HCSC moet in de verdediging en Houten beslist de wedstrijd uiteindelijk in haar voordeel vanaf de stip na een vermeende overtreding van Daryan. Hierdoor komt HCSC niet verder dan de derde plaats ook al waren de verschillen met de tegenstanders klein.

Dat was het dan voor dit seizoen. We willen graag alle spelers hartelijk bedanken voor hun inzet en natuurlijk ook alle ouders en grootouders die er altijd massaal klaar stonden om te rijden en te wassen. Ook in Purmerend was weer een flinke Helderse aanhang aanwezig. We gaan elkaar twee maanden niet zien, maar in het nieuwe seizoen hopen we er weer te staan als dit team zal gaan spelen als HCSC JO19-2. Hopelijk kunnen we er met elkaar weer een mooi seizoen van maken. We wensen iedereen een heel fijne vakantie toe en graag tot in augustus.